2018-05-03
花見月在商場或鬧市食飯一般需要排隊,如果選擇遠離鬧市的地方,在這里就非常適合慢活的人,喜歡寧靜和舒適的環境下晚餐的話這裏一定是不二之選。餐廳以白色佈置為主調,有兩邊的落地大玻璃,天花亦係以玻璃建造,空間感很好很大,上面D波波燈好得意啊!定食的沙律竟然是滿滿的一大碗,怕吃完已經飽了,入面更有炸雞兩塊,同樣非常美味,炸得外脆內嫩。澳洲和牛定食,上菜已經很漂亮,牛肉係事先切好一片片,不用自己用刀慢慢切。 牛肉中間有一部份泛紅,應該是五成熟左右,每一片牛肉也包留了一點脂肪,因此吃下去肉汁很多,肉質相當軟滑,而且還有很多的芝麻,味道很不錯。 套餐之刺生有三文魚、帶子同甜蝦刺身,全部都好新鮮,好厚切,所以一上枱就比我哋清晒!北海丼定食,這個定食也相當豐富,有蝦,魚子,三文魚和海膽。魚子嚐起來不腥,味道鮮甜,不錯。三文魚好大片好厚切,令人大滿足。海膽鮮甜,口感幼滑,但可惜分量太少。最後因為驚唔夠飽仲叫咗個軟殼蟹天婦羅,佢嘅天婦羅炸粉好薄,唔會食到成口都係粉,配芥末沙律漿,好味到不得了。