2021-07-13
第一次去女僕café,我心情都有點怕羞😳,不過上到去見到門口有靚靚嘅花花打卡牆和被卡娃依的女僕接待,真係好親切呢😊進入店內前女僕會介紹店內有兩隻可愛貓咪🐱,所以要套上鞋套才可進店。要同貓咪玩就一定要用梘液洗手。呢度以白色為主調,電視播映着日系少女音樂MV。店內場地不大,只有4張4人枱,不一會就坐滿了,都幾多人上嚟食嘢喎!所以建議嚟之前打電上嚟訂枱穩陣啲~週末原來只有2款特定套餐 — 甜品餐 (HK$128)和主食餐 (HK$199),各包一杯飲品和一張直筆。平日就有單點嘅美食餐牌。煙肉蘑菇奶醬意粉.主食都幾大碟,賣相不錯.意粉煮得剛剛好,口感不錯👌🏻.醬汁好creamy.煙肉蘑菇都幾多下喎!蜜糖梳打.飲品係女僕細心了解我的喜好之後幫我沖的.甜度適中,沖得幾好飲㗎!直筆.就是一張黑卡,可以同埸內一位女僕一齊影一張寶麗來.沒有這張黑卡就唔可以對住女僕影相㗎!食完飯可以同女僕們一齊傾偈、玩board game或者同貓咪玩,都幾好㗎。整體來說,都係一個好特別的體驗😄
煙肉蘑菇奶醬意粉
.主食都幾大碟,賣相不錯
.意粉煮得剛剛好,口感不錯👌🏻
.醬汁好creamy
.煙肉蘑菇都幾多下喎!
蜜糖梳打
.飲品係女僕細心了解我的喜好之後幫我沖的
.甜度適中,沖得幾好飲㗎!
直筆
.就是一張黑卡,可以同埸內一位女僕一齊影一張寶麗來
.沒有這張黑卡就唔可以對住女僕影相㗎!