2023-12-01
💃聚會必去之選隱世Cocktails Bar🍺🥂Upside Lounge 周圍去吃喝玩樂嘅朋友,今次帶我哋嚟度呢間隱世嘅樓上酒吧,呢間酒吧新開咗幾個月,仲未係好多人知道,今次就等我介紹俾大家啦🤗去過咁多間Bar,呢間可以話係數一數二高質嘅酒吧,無論Cocktails🍹、 食物、環境、價錢,全部都好高性價比🌟🌟🌟呢度個場有分室內同室外,無論係室內室外氣氛一樣咁chill🥳🎉室內嘅設計好靚,用上五光十色既霓虹燈,仲有一張可以玩酒乒乓既枱🤣仲可以見到Bartender親自沖調飲品🤗✨Black Truffle Risotto with Scallops $118黑松露帶子意大利飯非常高質🤩👍🏻黑松露味好香濃,醬汁非常Creamy,好香芝士同奶香味,超級多帶子,每一粒都好鮮甜,仲好嫩🥰用料十足~仲有好多蘑菇,味道更濃厚,分量十足🤗✨Deep Fried Soft Crab $88🦀️軟殼蟹炸得金黃酥脆,足足有兩大隻軟殼蟹,1開2,共4件,麵衣調味好夠,配酒一流👍🏻底下仲用咗日本溫室芽菜墊底,一啲都唔油膩,越食越開胃😍✨Ham & Cheese Platter $128飲酒又點少得芝士同咸火腿🤣
隱世Cocktails Bar🍺
🥂Upside Lounge
✨Deep Fried Soft Crab $88
✨Ham & Cheese Platter $128
飲酒又點少得芝士同咸火腿🤣滿滿一大碟,份量好足👍🏻有兩種火腿同兩種芝士🧀️鹹香鹹香,一啖酒一啖芝士同火腿,簡直人生一大樂事😆
✨Dear $118
Vodka, Malibu, Kwai Fei Lychee, Cranberry, Lime
杯酒改名改得好貼切,Cocktail粉紅色,充滿少女心,酒杯好似月亮形咁靚💕呢度嘅Cocktail非常出色,可以話係數一數二好飲👍🏻荔枝味,清爽,果味,唔會太甜,好清新,
✨Nutella Frosty $118
Bourbon Whisky, Hazelnut Liqueur, Almond Liqueur, Bailey, Chocolate Bitters
唔講唔知,仲以為自己係飲緊超濃郁嘅榛子朱古力奶,奶味好香,超濃郁既朱古力🍫同咖啡味,甜度較高,後勁有酒既微微苦味,真係超好味,好易入口,係成年人都會鍾意嘅味道🤤
‼️Opening hours: 17:00 pm -03:00 am
🏠Upside Lounge
銅鑼灣駱克道498號合亞大廈4樓全層