2021-07-27 705 瀏覽
餐廳嘅面積相當大,分為有蓋户外位置和室內位置。如果係中午嚟到坐係户外就好似去咗泰國旅行一樣,而且仲可以帶埋你既寵物一同用餐添!但係夏天來講就太熱啦😂所以呢我會選擇坐咗喺有冷氣嘅室內位置。石榴子冰 $32聽到個名都覺得特別,本身以為係石榴,點知原來係另一樣野🤣椰香石榴冰原來係泰國傳統既甜點,紅色一粒粒貌似石榴既野其實係馬蹄切成粒粒,而外面包住紅色啫喱狀既係木薯粉,入口有香濃嘅椰香,甜度我覺得岩岩好,加埋石榴子爽爽脆脆既口感,真係好得意,好好咬!鹽燒驢魚 $198烏頭都算大條同幾新鮮,食落去都唔錯,下面有個明火路爐俾你熱住條魚,還原返泰菜感。馬拉盞炒通菜 $78菜有少少鞋身,但味道唔錯既金柚沙律 $88好好味既沙律,除咗有柚子同nuts之外,竟然加入咗椰肉同炸蒜落去,增加咗脆脆嘅口感之餘更令呢碟餸更香口,增強咬口,真係好出色肉碎生菜包 (雞)$ 78我萬萬都估唔到呢個肉碎入面係會有打碎咗芫荽😢,撇除芫荽味其實佢係一個正常嘅肉碎包生菜,而佢當中嘅芫荽味亦都唔算好濃。冬陰功蝦湯 $108我同朋友一致認為味道太鹹,而蝦既數量都唔算多,最後我地都飲唔哂。另外因為其實佢加入咗芫荽,佢將芫荽切碎左再放

石榴子冰 $32
聽到個名都覺得特別,本身以為係石榴,點知原來係另一樣野🤣

鹽燒驢魚 $198

馬拉盞炒通菜 $78
菜有少少鞋身,但味道唔錯既

金柚沙律 $88

肉碎生菜包 (雞)$ 78

冬陰功蝦湯 $108
我同朋友一致認為味道太鹹,而蝦既數量都唔算多,最後我地都飲唔哂。另外因為其實佢加入咗芫荽,佢將芫荽切碎左再放咗個湯度,變咗當你飲到個湯嘅時候你會不自覺中咗芫荽陷阱🥲

牛油雞翼 $88
一共有6隻雞翼,面頭有炸蒜,雞翼嘅肉質係比較實淨,食落幾香口但表皮唔夠脆

泰式蝦醬炒飯 $88
蝦醬炒飯係唔辣嘅,整體嚟講幾煙韌幾好咬口,但係蝦醬味唔算好出。

燒魷魚 $105
海鮮區喺地下果層,你可以即刻揀海鮮再決定點整,我哋最後就揀咗燒魷魚。
魷魚個size唔算好大,而且味道真係一般冇咩特別之處😂所以真係唔試都可以。

總結:以佢位置來講真係比較偏遠,所以間餐廳有提供停車位方便返揸車既朋友仔,另外係友善寵物餐廳係有加分。我哋四個人食咗咁多碟餸最後除翻,每個人大約三百幾蚊左右,其實都幾抵食😋
必食推介:金柚沙律堅好食 , 石榴子冰好特別
  • 金柚沙律
  • 石榴子冰