2015-09-06 1276 瀏覽
其實我真係好鍾意食泰國野👉🏼👈🏼成日試唔同既,都覺得泰壹泰係最好架😋由於成日幫襯既關係,所以好多野食已經試過晒,有幾樣係必試既😈燒原隻大頭蝦:$25隻其實佢燒既多野都好好食,因為唔係預先整定,即叫即燒,可能會等耐啲,加埋香港人真係太心急既關係,見過幾次有人係叫催老闆娘(泰國人),作為食客真係睇唔過眼😤咁趕,去食大家樂啦笨!講返隻蝦,又大又滿足,肉質結實,唔會梅林林,試過有幾次都話冇貨,相信係新鮮小批量咁買既😋可以放心食用。燒牛肉:(好似係$68-78)呢個真係好好味!牛肉唔會用鬆肉粉加工過,原汁原味,唔食得辣既人唔點佢個醬,都依然食到香香既蜜糖味😫 邊打邊流口水海鮮冬蔭功金邊粉:$38個湯係我飲過,比小曼谷出色既冬蔭功🙈顏色雖然淡,但係味道好濃,唔會淨酸唔辣,又唔會淨辣唔酸!海鮮配料有:魷魚,蝦,菇類,青口$38黎講,真係超晒班啦!每次去我都會自己食晒一碗😋馬拉盞炒芥蘭:$38佢個馬拉盞香口既程度,係一拎出黎已經可以聞到陣香味!唔炒通菜既原因,係因為炒芥蘭同馬拉盞真係好夾😋真係會忍唔住,食完一條又一條!青咖啡海鮮炒飯:($48-58忘記了)唔好睇佢好和善,其實佢會辣到你飛起!佢係濕炒既
其實我真係好鍾意食泰國野👉🏼👈🏼
成日試唔同既,都覺得泰壹泰係最好架😋
由於成日幫襯既關係,
所以好多野食已經試過晒,
有幾樣係必試既😈

燒原隻大頭蝦:$25隻
其實佢燒既多野都好好食,
因為唔係預先整定,
即叫即燒,
可能會等耐啲,加埋香港人真係太心急既關係,

燒牛肉:(好似係$68-78)
呢個真係好好味!
牛肉唔會用鬆肉粉加工過,原汁原味,

海鮮冬蔭功金邊粉:$38
個湯係我飲過,比小曼谷出色既冬蔭功🙈
顏色雖然淡,
但係味道好濃,
唔會淨酸唔辣,又唔會淨辣唔酸!
海鮮配料有:魷魚,蝦,菇類,青口
$38黎講,真係超晒班啦!
每次去我都會自己食晒一碗😋

馬拉盞炒芥蘭:$38

青咖啡海鮮炒飯:($48-58忘記了)
唔好睇佢好和善,其實佢會辣到你飛起!
佢係濕炒既,青咖哩同啲飯混合埋一齊,
每一啖都係刺激緊你味蕾!又香又好食😫

鳳爪:$38(好似係)
泰壹泰既青木瓜沙律,鳳爪沙律其實都好好食,
因為味道調較得好好,
酸辣既真係好開胃!

其實仲有太多好味道既野食,
例如係燒豬頸肉,生菜包,炒金邊粉等等
寫食評既時候掙扎左好耐,
唔想其他人一窩蜂去試,
搞到以後要大排長龍先有得食👉🏼👈🏼
泰壹泰是最好的😩