2021-08-14 247 瀏覽
大圍多隱世餐廳,之前黎開大圍見到依間餐廳已經有興趣想食,今日難得約左住係附近嘅朋友,專程過黎一試。餐廳環境好有情調,高樓底加大水晶燈。稍暗嘅環境,好適合同親朋密友慢慢食飯飲酒傾下計。我同朋友兩個人叫左三款菜式。頭盤鴨胸沙律份量好足,鴨胸夠厚又惹味,沙律菜配上黑醋足夠開胃。主菜我地叫左德國腸大蝦pizza同紐西蘭肉眼扒。pizza係我鍾意嘅簿批,配上鮮蕃茄醬同芝士,同埋份量十足嘅德國腸同大蝦,口感豐富。值得一讚係佢啲蝦全部都好肥美彈牙,食得出用料新鮮。我自己特別鍾意佢個鮮蕃茄醬,開胃唔膩口,我一個女仔連續食左三塊都唔會覺得漏。稍為美中不足嘅係個pizza火喉稍重,個餅邊會食到有少少焦味。紐西蘭肉眼扒肥美大件,肉質鮮嫩多汁,每咬一啖就會伴隨住濃郁嘅牛味,好味到食唔停口。伴碟嘅菠蘿超級甜。再配埋薯角一齊食真係大滿足。餐廳食物有一定水平,環境有情調,坐得舒服,地點又方便。有機會會再黎幫襯。