2022-07-23
有一日同朋友經過西灣河碼頭,發現咗一間隱世串燒小店!入到見到無敵大海景,所有平日積埋嘅煩惱都一掃而空。可能我同朋友一點半先去到walk-in,剩返吧枱位置,但都試試佢先!我同朋友一齊叫咗個串燒定食,然後再散嗌其他嘢share!串燒定食有燒牛肉-熟度啱啱好,調味唔錯。雞翼-個皮勁香脆,啲肉質仲係好嫩滑😋。豚肉蘆筍卷-無諗過會咁清爽,balance返豚肉嘅肥膩。日式京都絹豆腐-呢個真係無得輸,外脆內嫩!望住師傅將豆腐燒得好香脆,再點啲燒汁!太正!忍唔住同朋友encore多串。墨魚腸-呢個喜歡濃味嘅朋友必點!冬菇車厘茄-正正常常。蕃薯-以為佢係一口蕃薯,原來係一大條切開一片片嗰啲,呢個都好好食,應該係搽咗小小牛油係上面燒。豚大腸-我朋友堅持要叫😂,我仲以為好油膩,點知唔太油又燒到好香脆!出乎我以料之外!廣島蠔-呢個燒得勁juicy!爆哂汁😋。鴨舌-呢個都幾香脆。月見紫蘇葉免治雞肉棒-呢個一定要點啲蛋黃一齊食,雞肉棒帶有軟骨!個口感好正。雞尾-呢個又係朋友堅持要叫🙈,佢話好小見有雞尾食咁刁鑽,我一開始都唔敢試!覺得會好騷!但見朋友食完一粒又一粒咁滋味!我都忍唔住試下。一入口勁有雞油嘅香味,而且
入到見到無敵大海景,所有平日積埋嘅煩惱都一掃而空。
我同朋友一齊叫咗個串燒定食,然後再散嗌其他嘢share!
串燒定食有
燒牛肉-熟度啱啱好,調味唔錯。
雞翼-個皮勁香脆,啲肉質仲係好嫩滑😋。
豚肉蘆筍卷-無諗過會咁清爽,balance返豚肉嘅肥膩。
墨魚腸-呢個喜歡濃味嘅朋友必點!
冬菇車厘茄-正正常常。
廣島蠔-呢個燒得勁juicy!爆哂汁😋。
鴨舌-呢個都幾香脆。
雞尾-呢個又係朋友堅持要叫🙈,佢話好小見有雞尾食咁刁鑽,我一開始都唔敢試!覺得會好騷!但見朋友食完一粒又一粒咁滋味!我都忍唔住試下。一入口勁有雞油嘅香味,而且好香脆!真心送酒一流😭。
流心鵪鶉蛋-真係流心🥹可惜影唔到佢流心嘅樣!
呢間串燒店無論環境食物同服務都唔錯,下次要試下夜晚去睇下會唔會更有feel先!