2018-01-03
大家有睇過深宵食堂都比老闆既熱忱感動到呢間店係我覺得超似深宵食堂既一間小店店既位置都地點都好唔就腳下, 如果唔係係附近上班都唔知有呢間店之前食LUNCH已經見到有呢個好得意, 就和友人一起去預約告知預算是每人500, 其餘的事就交給廚師了每次吃廚師拍板的都會又緊張又期待海草 魚肝呢個海草湯係凍凍地既, 海草比起其他店食到既更爽口同埋鮮味十足!!! 估唔到第一道菜就已經咁SURPRISE!! 而魚肝既口感有少少粉, 同佢既醬汁十分配合, 勁厚勁有口感八角魚, 原隻赤貝, 三文魚腩, 吞拿2款擺碟好精美, 平時好少食到既八角魚都有, 個人黎講最鐘意食既就係三文魚腩, 一放入口油脂味極香濃, 但入到口又唔覺得好油膩, 三文魚腩爽滑之極, 不用點醬油已經好夠味!!!水菜蔥頭溫泉蛋我食咁多餐日本餐廳都未見過有類似既菜式可以點, 廚師表示呢道係一道FUSION菜, 係佢自己創作既, 想不到又幾特別!! 比我想像中更加既好味, 水菜呢道菜色本身係香港就已經好少, 但佢爽脆既口感真係一食就難以忘記!!!吞拿魚卷物每一塊都FILL滿了厚厚的吞拿魚肉!! 醬汁, 吞拿魚, 飯團都互相配合著, 望住每塊都有
呢間店係我覺得超似深宵食堂既一間小店
之前食LUNCH已經見到有呢個好得意, 就和友人一起去預約
告知預算是每人500, 其餘的事就交給廚師了
每次吃廚師拍板的都會又緊張又期待
海草 魚肝
八角魚, 原隻赤貝, 三文魚腩, 吞拿2款
水菜蔥頭溫泉蛋
吞拿魚卷物
每一塊都FILL滿了厚厚的吞拿魚肉!! 醬汁, 吞拿魚, 飯團都互相配合著, 望住每塊都有勁多吞拿魚肉既滿足感絕對唔係係外面食得到既
慢煮澳洲牛肋骨
呢個係我食過最好食既慢煮食物!! 本身對慢煮無咩概念, 但近呢幾年慢煮既種煮法既店越黎越多, 但係食物既質素又真係差好遠下, 有幸係日本居酒屋食到, 別有一番既感受, 牛肋骨被煮左超過12個鐘, 個肉質KEEP到好嫩滑, 而且牛味能夠完完整整的保留著, 真係好好食, 心機菜色真係一食就會GET到!!
自家製朱古力CHEESE CAKE
話咁快就黎到最後一道菜, 就係甜品CHEESE CAKE, 廚師話為左節省成本, 甜品都係自家製的, 坦白說外相雖然無買返黎既咁好睇, 但係味道同心機的確可以留住我個胃之餘仲留住我個心哈哈