2022-07-30
📍大圍 Tai Wai非常新鮮的烤魚店:烤魚大王 我個仔啱啱考完試,所以就同佢喺屋企附近揀咗一間餐廳放鬆吓。 店鋪環境+店員態度:一進去就感覺到整間店鋪非常整潔,給人一種新鮮的感覺。我地想叫一條烤魚再加一些配菜,店員已經告訴我們要半小時烤,所以幫我們先落單,非常細心。 烤魚:嚟得依家烤魚蛋喎,就一定要試吓佢嘅烤魚。我揀咗一條原條魽魚。一嚟到真係俾佢嚇咗一跳,比我想像中嘅大很多。配料亦十分豐富,有酸菜,蘿蔔,豆腐等等。佢嘅豆腐非常滑,而蘿蔔也都十分入味。條魚好滑,骨亦都好少。佢哋嘅湯亦都非常濃味,用嚟配魚一流。 配料:我哋仲加咗魚皮餃同埋雞湯紅薯粉。佢哋嘅紅薯粉煙煙韌韌,好有口感。魚皮餃就一碟有九粒,肉汁豐富。 飲品:飲品方面我哋揀咗益力多沙冰,唔太甜,好有益力多味,打住邊爐飲,透心涼。臨走時同阿姐吹水先知原來下晏都有烤魚,下次唔洗等夜晚啦。
非常新鮮的烤魚店:烤魚大王
我個仔啱啱考完試,所以就同佢喺屋企附近揀咗一間餐廳放鬆吓。
店鋪環境+店員態度:
烤魚:
配料:
飲品:
臨走時同阿姐吹水先知原來下晏都有烤魚,下次唔洗等夜晚啦。