2019-04-17 144 瀏覽
朋友同我食完飯之後又帶我去食甜品,她說要帶我去食天水圍的隱世甜品舖。甜品店位置都比較近,就係天水圍西鐵站附件,不過四周就只有這一間店果然是比較隱世,店鋪裝修光猛整潔,而且我去的當天仲落緊魚,但係裏面的客人已經不少,看來名氣真的名不虛傳。甜品舖的選擇好多,我樣樣都好想食,最後我地叫了一個石板街窩夫,椰皇燉蛋白。石板街窩夫:窩夫是即整的口感鬆軟,食的時候還有絲絲暖意。窩夫裡還會加入鮮忌廉,果仁,棉花糖和朱古力等,搭配埋曲奇雪糕口感豐富而且感覺不會太甜和膩。椰皇燉蛋白:呢個真係超正!餐廳用了椰清水燉蛋白,所以味道清甜,蛋白嫩滑加上椰皇的肉更滑嫩爽口,我地都覺得超正。食完唔係好夠喉所以再叫多左個鮮雜果撻配紅棗茶定食,鮮雜果撻原來係芝士撻底,味道不會感覺太膩,我地可以按照自己的喜好放入鮮雜果,可以食之餘有可以自己DIY一下,不錯.

石板街窩夫

鮮雜果撻配紅棗茶定食