2011-02-26
男友仔又帶我食好野~~~今次地方佢揀, BUT呢間餐廳都幾難搵~~~又唔近地鐵站~BUT 餐廳的職員都好有耐心教我點去~~去到餐廳坐低左, 地方比我預期的細~~~但環境裝修都唔錯~~我地揀左4 COURSE, 但我又好想食到5 COURSE入面的鵝肝WO (女人總是貪心的!!)後尾侍應哥哥話可以+50蚊轉換鵝肝~~OH~~好開心呀!!首先黎左蒜蓉包~~都好香脆, 都好有蒜味,唔錯~~跟住男友的魚柳田園沙律黎了~蔬菜很FRESH好吃~~ 魚柳又煎得唔錯~~ 至於我的鵝肝都煎得好香口, 煎得外層有點脆的~但又唔算太油膩,值得一讚跟住到個帶子湯~~D帶子都好好味GA~主菜來了~~我地都係叫同一款, 點左牛柳配蝦我地叫7成, 但明顯煎得過了火位, 因為切的時候有D難切, 入口的時候又覺得有點韌,但都重肉味, 味道算唔錯啦~~ 希望下次佢可以改善下火喉問題啦~~另外,我都好欣賞隻蝦~~因為D蝦肉都幾彈牙新鮮~終於等到我最心愛的甜品~~點了薑味梳乎厘同埋CHEESECAKE我完完全全比梳乎厘吸引了~~ 首先賣相靚~~入口夠熱, 又有薑的香味而不會辣..甜味適中男友見我咁心愛, 就讓哂成杯比我食了~
BUT 餐廳的職員都好有耐心教我點去~~
去到餐廳坐低左, 地方比我預期的細~~~
但環境裝修都唔錯~~
後尾侍應哥哥話可以+50蚊轉換鵝肝~~OH~~好開心呀!!
首先黎左蒜蓉包~~都好香脆, 都好有蒜味,唔錯~~
蔬菜很FRESH好吃~~ 魚柳又煎得唔錯~~
另外,我都好欣賞隻蝦~~因為D蝦肉都幾彈牙新鮮~
男友見我咁心愛, 就讓哂成杯比我食了~~ CHEESECAKE都唔錯GEH,但我唔係好識欣賞佢旦糕面的橙皮碎~~同埋相比之下,
完全唔夠薑味梳乎厘吸引
呢餐飯食得好開心~有機會會再ENCORE!~