2022-05-19 1746 瀏覽
朋友約食飯,更係第一時間報名啦🙋!唔食可能遲啲第六波,又無堂食架啦!朋友比左地址我,一睇,嘩,天馬苑,未去過,好在原來交通好方便!交通🚌: 樂富港鐵A出口,向樂富街市對面,有專線小巴53M🚍,總站落車直達! 門面好大,樓低好高,傾計一流!估佢唔到有間咁既餐廳!朋友一早己經訂好食物桂花片皮鴨,喺你面前即片,熱辣辣,好新鮮!唔算好肥,拌青瓜,蜜瓜,京蔥,片皮鴨醬,蒜蓉黃糖! 必點牛油果🥑蕃茄🍅沙沙鴨肉生菜包🥬(一鴨兩食)呢個鴨加埋牛油果🥑,好清新!枸杞子黨參螺頭燉雞腳🥣,好足料!正呀!海斑兩食🐟1)紅燒豆腐支竹火腩頭腩煲好欣賞呢個煲,上枱仲滾緊! 好好味!2)酸菜班球呢個唔辣酸菜魚,如果少少辣更好!南乳香酥排骨個骨唔太肥,好香南乳味,不錯!北海道元貝元貝開邊蒸,剛剛好!文苑鹽焗雞🐔(半隻)雞肉嫩滑,少少地過口癮!黃糖薑汁炒芥蘭🫒呢個芥蘭有驚喜,芥蘭吸收左薑汁,有鑊氣!蟹肉肉絲蛋黃炒新竹米粉米粉一般般!小食:涼拌木耳海蜇頭芝麻倦 - 呢個芝麻卷,不得了,好耐都無食過咁好味既芝麻倦,好香好濃沃嘅芝麻味! 推介!

門面好大,樓低好高,傾計一流!估佢唔到有間咁既餐廳!

朋友一早己經訂好食物
桂花片皮鴨,喺你面前即片,熱辣辣,好新鮮!

唔算好肥,拌青瓜,蜜瓜,京蔥,片皮鴨醬,蒜蓉黃糖! 必點

牛油果🥑蕃茄🍅沙沙鴨肉生菜包🥬(一鴨兩食)
呢個鴨加埋牛油果🥑,好清新!

枸杞子黨參螺頭燉雞腳🥣,好足料!正呀!

海斑兩食🐟
1)紅燒豆腐支竹火腩頭腩煲
好欣賞呢個煲,上枱仲滾緊! 好好味!

2)酸菜班球
呢個唔辣酸菜魚,如果少少辣更好!

南乳香酥排骨
個骨唔太肥,好香南乳味,不錯!

北海道元貝
元貝開邊蒸,剛剛好!

文苑鹽焗雞🐔(半隻)
雞肉嫩滑,少少地過口癮!

黃糖薑汁炒芥蘭🫒
呢個芥蘭有驚喜,芥蘭吸收左薑汁,有鑊氣!

蟹肉肉絲蛋黃炒新竹米粉
米粉一般般!