2021-11-13 774 瀏覽
2021年10月27日 星期三今晚約左舊生食飯傾偈,選擇左鰂魚涌呢間餐廳,貪個位置唔算太嘈,靜靜地可以傾耐啲餐廳主要係食西餐,餐牌既食物都有好多款式,價錢都唔算太貴,主要係小食比較多,可以用來送酒,所以我哋都叫咗少少嘢食同啤酒飲首先嚟到嘅係蒜蓉牛油蝦仁,冇諗過細細份都有好多隻蝦,每一隻蝦都俾蒜蓉牛油包住咗,所以食落去好夠味,而且蝦本身好彈牙,極速已經俾我哋清左成碟之後我叫咗杯芒果茶,嚟到嘅時候夠晒冰凍,充滿芒果果香之餘,茶味都幾濃郁,正好可以解去剛才食蒜蓉牛油蝦仁嘅油膩感至於朋友當然就點左啤酒,冇諗過嚟到嘅時候會咁大杯,可以俾佢慢慢嘆,佢飲完話啤酒嘅麥味幾重,反而酒精唔算太濃,完全唔怕會飲醉跟住我哋點咗半隻燒雞配薯條,燒雞燒得好香,外皮好脆身,仲加上混合香草添,調味好足夠,裡面既雞肉仍然保持嫩滑,相當唔錯至於薯條都好厚身,咬落去有薯仔味又脆口最後仲有香煎魚柳香草檸檬忌廉汁配蔬菜,醬汁同魚柳好配合,唔會太過膩,酸酸地幾開胃,同蔬菜都好夾,而且魚柳唔會煎過熟,入口唔覺得好硬食左咁多野每人都係二百幾蚊左右,仲可以傾足成晚,整體感覺都唔錯
2021年10月27日 星期三

至於薯條都好厚身,咬落去有薯仔味又脆口

2021-10-27