2017-03-06 615 瀏覽
之前係觀塘上堂,一直都想食下,今日經過呢間餐廳,見外面既裝潢都幾靚,又做緊推廣,決定試下先點了一份生蠔,蠔的大小雖不是很大,但勝左有份淡淡的海水味,加上有6隻生蠔同3隻吉列蠔,經濟實惠芝士龍蝦加薯條,薯條的醬汁用上了黑松露沙律醬,芝士龍蝦很適合喜歡芝士的食家主菜當然係這個海鮮併盤,亦係最值得推薦既一道美食,又新鮮又抵食,強烈各位一定要點足一隻(2面)龍蝦、2隻鮑魚和生蠔、4隻冷蝦、青口同螺頭,當主菜一上桌,同朋友眼都發了光,未食之前,已經大飽眼福,打開一看,龍蝦的膏佔了整隻龍蝦一半之多,完全係喜出望外,已經急不及待同朋友盡快食左龍蝦先,之前就食大大隻鮑魚這個海鮮併盤不只份量多,每道海鮮都係新鮮,絕對係物超所值食完冷盤之後,再點了2道熱食,分別係威爾斯羊仔架及頂級安格斯牛小排威爾斯羊仔架本身一啲都唔'蘇',配上了薄荷膏一齊食更能突出了羊架的味道,美中不足的是,覺得多了一些羊筋,先切走後,羊架的口感還是挺好的頂級安格斯牛小排,覺得還是值得推薦的,入口好嚼感,肉質肥美,加上薯角炸得很脆但又完全唔油,一啖牛小排、一啖沙律菜和薯角,實是一大嚮受(p.s. 另外,店鋪有店員講解餐酒和食物的配法,亦

這個海鮮併盤不只份量多,每道海鮮都係新鮮,絕對係物超所值

(p.s. 另外,店鋪有店員講解餐酒和食物的配法,亦擺賣唔同國家入口的酒,對餐飲、美食有要求的人值得推薦這間)
2017-02-18
  • 海鮮併盤