之前聽朋友介紹過呢一條隱世美食街,有好多特色嘅餐廳,而且條街有好多咪錶可以泊車! 今日就嚟咗呢間主打日本食材嘅本延鍋物! 入到去嘅感覺裝修偏日系而且整齊乾淨令人好舒服。餐廳非常滿,6:30已經full House ! 所以一定要book定枱!極上A4黑毛和牛油脂分布平均,唔係好多油,所以食落去一啲都唔肥膩。日式昆布湯偏清淡,有淡淡嘅昆布味,配合黑毛和牛比較重牛味,呢個組合幾夾。 A5黑毛和牛肉眼A5 黑毛和牛肉眼比我嘅感覺食落去入口即溶,非常軟身。 一咬落去口腔充滿牛肉嘅油香味,好滿足! 山椒柚子湯味道非常清新,同佢簡介一樣個口味偏夏天。 食落去有清新嘅柚子味,仲有少少胡椒。 胡椒唔會令到湯底好辣, 微微辛辣感配合埋柚子嘅清新味,呢個湯底非常特別同A5和牛係絕配! 每個人個套餐都會有一個小前菜,佢用咗一啲梅子味嘅啫喱做沙律醬。 食落去非常清新,零肥膩感! 而且我發現餐廳好花心思,兩個套餐提供嘅火鍋醬汁都係唔同嘅。 山椒柚子會提供一個柚子醬汁,酸酸甜甜偏清新比較統一。然後昆布嗰個就用胡麻醬,昆布湯底淡淡嘅鰹魚味用濃郁小小嘅胡麻醬就比較適合。 整體來講呢間餐廳嘅食材都好新鮮,份量亦都好足夠

極上A4黑毛和牛

A5黑毛和牛肉眼

整體來講呢間餐廳嘅食材都好新鮮,份量亦都好足夠。 環境舒服同安靜,服務都好好,適合同朋友嚟聚一聚嘅!
2023-12-21
  • 黑毛和牛肉眼A5