2018-07-09 135 瀏覽
今日適逢好友聚會,特地搵左支靚酒大家分享,要搵間邊食邊傾計,又可以免開酒費,就係茫茫既美食海中搵到呢間Luxury,揀呢間食飯最鍾意個格調,一入門口已經有種溫暖既感覺,推開門又係一個美食天堂。一開始有麵包,餐廳非常細心準備咗唔同的芝士夾麵包,迎合唔同客人口味。Like左Facebook就送左碟蝦刺身,即like即送。刺身係原隻蝦,都幾新鮮好爽口,要讚!頭盤先黎一個 “薄切西班牙黑毛豬柳配意式吞拿魚醬”入口一陣濃郁既吞拿魚味,咬落帶有豬毛豬既肉感,入口即溶既感覺,回味無窮。當用完頭盤後,身後傳黎陣陣既松露香味,一轉身已看到一碗奶白色的湯,散發出香味,入口唔太濃唔太淡。壓軸好戲出場啦, “慢煮和牛面頰配薯蓉”,和牛肉質豐厚,軟熟恰當,配菜既薯蓉仲要入口唔太膩,成個主菜都相當有口感。朋友另外叫左一個 “芝士雞卷配時令蔬菜”, 雞卷入口非常有口感,唔會覺得好難咬,帶有唔太膩既芝士味,口感好有層次感。最後甜品上場, “伯爵茶慕絲蛋糕”,入口即溶,口感順滑,係口入面亦都帶出陣陣茶香,鍾意食蛋糕既我,俾呢個蛋糕十分滿分。總括黎講,成餐既CP值都唔錯,氣氛亦都相當適合好友聚會,開酒同切餅唔收任何費用,

Like左Facebook就送左碟蝦刺身,即like即送。
刺身係原隻蝦,都幾新鮮好爽口,要讚!
薄切西班牙黑毛豬柳配意式吞拿魚醬
慢煮和牛面頰配薯蓉
芝士雞卷配時令蔬菜
伯爵茶慕絲蛋糕
總括黎講,成餐既CP值都唔錯,氣氛亦都相當適合好友聚會,開酒同切餅唔收任何費用,加上又可以坐好耐,岩晒慶生之用!
2018-06-20
慶祝紀念