2022-11-15 156 瀏覽
一直都好想搵一間高質既蛋包飯,上次試過滿天星但真係又貴又唔特別,今次呢間鋪頭雖然位置比較隔涉,係入左一啲民居位置。呢間鋪頭既裝潢好60-70年代既日本餐廳感覺,一入去已經覺得好懷舊!明太子奶醬蛋包飯 $98一切開蛋就會好自然咁散開兩邊,好治癒!呢個蛋包飯真係好好食,明太子奶醬好creamy,味道濃郁又唔會搶左蛋既香味。蛋炒到非常滑身,又好有蛋香味!經典日式牛肉醬汁蛋包飯 $72牛肉醬汁好濃郁,有少少搶左蛋既香味,所以醬汁可以混合埋個飯,但盡量唔好混合啲蛋!蛋包飯入面混合左蘿蔔同磨菇碎,令蛋包飯嘅味道更多元!日本蜜瓜梳打(+雪糕球) $38蜜瓜梳打既造型好日系,好記得梳打沖得好滿,加埋雪糕就好快會漏,好足料要快啲飲!味道方面,蜜瓜味亦都好重,加埋雪糕就會變得更加好味!

明太子奶醬蛋包飯 $98

經典日式牛肉醬汁蛋包飯 $72