2019-01-27
朋友生日,而壽星表示想食西餐,所以我地特登搵咗呢間評價幾好既西餐廳。我地首先嗌咗幾樣小食。呢個炸雙色薯條係粗薯條同蕃薯條,炸得好香脆,會令人食到停唔到口。招牌炸蝦春卷亦炸得好香脆,點埋嗰醬更加好食,而且旁邊仲配有沙津菜。又係雞翼怪出動既時候,叫咗水牛城辣雞翼,酸酸地辣辣地咁非常惹味。我地揀咗嗰鐵板餐,會包埋餐包、餐湯同飲品。呢個頂級巨型牛肩肉眼扒,真係冇改錯名,一上菜比佢嚇親,超級大塊同厚身,仲要有成兩塊咁多。味道方面,牛味頗重而且幾juicy。平時食西餐多數都會食牛扒,今次試吓新野,叫咗呢個白豚斧頭扒,估唔到有驚喜喎。店員建議八成熟,呢個熟度真係啱啱好,肉質鬆軟仲好重肉香。呢個大蝦濃汁意粉真係勁足料,除咗大蝦仲有其他海鮮。意粉用咗扁意粉,特別掛汁,而且嗰汁係好濃味既龍蝦汁,好好味!鮮蜆忌廉意粉一樣好足料好多蜆,意粉亦煮得岩岩好,不過個汁略嫌比較淡味。黑松露野菌risotto,一上菜就聞到黑松露香,未食都已經覺得好好味,果然食落口都勁重黑松露味,勁正!
我地揀咗嗰鐵板餐,會包埋餐包、餐湯同飲品。