2021-03-24
河內道整條街都無咩人行,唯獨呢間餐廳門口總有人排隊。今次11:55經過見到餐廳未開閘,門口已經6-7人排緊隊,趁人唔多當然我排埋一份試下有咩名堂啦😌小店得7-8張檯,而且只有1-2人檯,所以一次接待唔到太多人。檯面都會預先設置好,牆上仲有幅水彩畫👀今次一個人食我做左大胃王,試多啲試真啲。🌟招牌牛柳牛丸粉 $95牛柳軟淋又有牛味,牛丸一咬爆汁,河粉來貨好靚,係越南河內運黎,唔會一夾就斷,每條晶瑩剔透。仲有個油炸鬼跟粉送上,浸湯索湯汁食😉🌟越發牛油雞翼 $75如果想食記得一開始落單叫定,因為呢到菜炮製需時,我食完個面先上到(表示女仔已經食得慢㗎啦)但叫左你唔會後悔🤭一黎到好香蒜味,而且咬落外皮香脆,而且仲有點甜?唔知係咪落左蜜糖呢🥰🌟越南柑橘冰茶 $28柑橘系越南坐飛機黎㗎。我叫左少甜少冰都好甜,個人覺得怕甜可以問下有無得糖漿另上自己落🤔味道不錯👍🏻只係價錢略貴,呢到無lunch set全部都要單點,但無收加一。
今次一個人食我做左大胃王,試多啲試真啲。
🌟招牌牛柳牛丸粉 $95
🌟越發牛油雞翼 $75