有朋友從外國返嚟 特登揀咗間適合慢慢坐喺度飲酒既日式居酒屋🥳 餐廳店舖好隱蔽 喺波斯富大廈2樓 如果唔係熟人帶路都真係唔識路🙈餐廳環境超chill😍 可以選擇坐入邊或者外邊 外邊嘅景色係望住銅鑼灣街道景色 好有feel😍 話明係酒場,梗係要叫返幾支清酒飲🔸純米吟釀 山田錦飲落好有果香、花香味😍 但係又唔會太dry 強烈推薦呢支清酒🥰 價錢都係$490有成720 mL🔸雨降介紹支酒個牌仔寫明有香蕉味 飲落又真係😂😂 價錢稍為貴少少 $520都係720mL , 不過都係鍾意上一支多啲🙉🔸芝士年糕飲清酒,當然要叫佐酒小食🥰 超級軟糯口感嘅年糕,加上內裏流心芝士真係絕佳配搭 作為煙韌控嘅我表示好好食😍🔸鱈魚乾超級香同埋脆嘅鱈魚乾 點買沙律醬食真係一流👅👅🔸免治雞肉棒30幾蚊一串都唔係平🙈 但係好鍾意食免治雞肉入邊嘅雞軟骨 同埋有大大隻雞蛋黃+醬汁 點埋蛋漿一齊食,真係好出色😍😍雖然唔係試咗佢好多款食物 因為主打今晚都係飲清酒😂 所以食物都係佐下酒 不過佢完全唔會趕你走 俾客人喺度坐成晚吹水 不失為聚會既好地方

餐廳環境超chill😍 可以選擇坐入邊或者外邊
外邊嘅景色係望住銅鑼灣街道景色 好有feel😍
話明係酒場,梗係要叫返幾支清酒飲

🔸純米吟釀 山田錦

🔸雨降