2022-09-25 933 瀏覽
🌃 餐廳位置十分隱世, 位於屯門工業區嘅一個熟食市場內 , 主打大排檔風味小菜, 除了基本小炒,仲有唔少嘅海鮮, 仲提供左自來海鮮加工服務, 另外連酸菜魚、烤魚、水煮魚川式小菜都有, 連環境都有大排檔嘅風味。.🦑 椒鹽鮮魷💲 108👉 呢個基本上係小編係大排檔必點既菜式, 因為覺得大排檔先整到椒鹽鮮魷嘅精髓, 呢一間完全符合小編嘅期望, 配料用咗避風塘嘅風味, 除咗 椒鹽之外, 仲加咗炸蒜, 加咗唔少嘅分數, 另外炸粉唔厚, 鮮魷新鮮彈牙, 呢個必點。.🍲🐟 酸菜羅非魚💲 108👉 食物嘅賣相可以媲美川式食府, 酸菜湯底金黃色, 另外表面加咗不少辣椒碎, 酸辣度恰到好處, 唔會太酸或者太辣, 羅非魚估計係整條切片, 整條魚嘅部位也加了在小菜入面, 加上有些幼骨, 小編覺得有點不習慣, 正宗酸菜魚基本以草魚為主, 羅非魚 在川式餐廳比較不普遍, 這個有點遜色, 但都係一個好嘅嘗試。.🥘 豉椒炒鵝腸💲 108👉 呢一個非常有鑊氣, 大排檔用了 紅青椒、 洋蔥,加上醬汁爆炒鵝腸,鵝腸中間仍然帶少少肥膏, 肥美爽脆,而且份量好多,非常惹味。.難得嚟到大排檔,小編仲加咗一大支生力青啤添。.📍建榮

🦑 椒鹽鮮魷

🍲🐟 酸菜羅非魚

🥘 豉椒炒鵝腸
💲 108

難得嚟到大排檔,小編仲加咗一大支生力青啤添。

📍建榮特色桑拿菜火鍋
屯門建榮街32號建榮熟食市場地下C6號舖
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
  • 椒鹽鮮魷