2022-10-02
上個星期晚晚都放11/12點🥲真係喊出黎 男朋友推薦去食#喰楽壽喜燒 係人都知#觀塘美食 一定係最多選擇😆呢度環境唔錯 坐得好舒服 好闊落同埋私隱度好高 因為佢有個屏風間住好有日本嘅感覺 播住日本嘅歌曲🎼佢個lunch set 係有三個前菜木魚麻醬豆腐 🍮豆腐夠香滑 配埋麻醬好醒胃.乾蝦蟹膏玉子燒 🦐🦀🍣乾蝦係脆脆地加埋蟹膏一啖食落去口感係超級豐富勁滿足💕.牛肋條蘿蔔🙈🥕牛肋條炆得好軟腍又有牛味🐮三款前菜都係勁好味北海道豚肉鍋 $108 🐷壽喜燒汁配上野菜鍋 加落豚肉落去淥下 肉質都唔錯而且豚肉份量都唔少咖👍🏻野菜鍋係超多蔬菜😍😍材料有冬菇、豆腐乾、魔芋絲同娃娃菜我哋見到咁多菜就勁開心🤩每樣食材都吸盡壽喜燒啲醬汁🥘甜甜地勁好味😋月見燒牛肉 $138牛肉煎得夠香又夠腍💕牛肉油脂分配得超好😋沾上生雞蛋醬汁 口感更細緻幼滑🥰#觀塘#觀塘美食 #台式#聚會 #多國菜#打卡#新餐廳#朱古力#珍奶#薄餅#意粉#据扒#cafe#打卡cafe#pizza#fusion#hkfood#hkfoodie #hkfoodblogger#igfoodie#igfood#igfoodporn #igfoodsh
真係喊出黎 男朋友推薦去食#喰楽壽喜燒
壽喜燒汁配上野菜鍋
加落豚肉落去淥下 肉質都唔錯
而且豚肉份量都唔少咖👍🏻
野菜鍋係超多蔬菜😍😍
材料有冬菇、豆腐乾、魔芋絲同娃娃菜
我哋見到咁多菜就勁開心🤩
每樣食材都吸盡壽喜燒啲醬汁🥘
甜甜地勁好味😋
月見燒牛肉
月見燒牛肉 $138
牛肉煎得夠香又夠腍💕
牛肉油脂分配得超好😋
沾上生雞蛋醬汁 口感更細緻幼滑🥰
#觀塘#觀塘美食 #台式#聚會 #多國菜#打卡#新餐廳#朱古力#珍奶#薄餅#意粉#据扒#cafe#打卡cafe#pizza#fusion#hkfood#hkfoodie #hkfoodblogger#igfoodie#igfood#igfoodporn #igfoodshare #美食推薦 #美食日記 #美食攝影 #觀塘推介#相機先食
雲呢拿味雪糕