2024-11-13
一入去就感覺到好有氣氛,木系裝潢簡約又有韓國風味,幾舒服! 我哋叫咗個「泡菜餃子王」,啖啖都係驚喜!餃子用蒸籠上,超可愛,擺咗一層層,睇落好有食慾。餃子皮厚薄適中,裡面嘅餡料又鮮又香,泡菜嘅味道唔會太重,反而係啱啱好,配上佢哋自家製嘅醬汁,簡直係完美!然後我哋仲試咗「香辣牛肉湯」,香香辣辣好惹味,湯底濃郁,牛肉煮到軟滑,啖啖都充滿咗香辣味,真係暖心又暖胃。至於「醬香牛肉石鍋芝士拌飯」,就更加令人驚喜!石鍋一上來就嗌到香味四溢,牛肉好嫩,芝士融化得剛剛好,拌埋飯食,真係好好味,每一口都充滿咗濃厚嘅滋味,食到最後仲有啲鍋巴,香口又好食飲品方面,我哋叫咗「果肉巨峰提子汁」同「雪梨汁」。巨峰提子汁果肉豐富,唔單止好飲,仲有啲咀嚼感,飲落去真係好清新。而雪梨汁就帶有淡淡嘅甜味,口感滑順,兩款飲品都好適合配餐。