2022-12-06 36 瀏覽
因為喺觀塘返工,每日食晏都會同同事喺附近搵唔同嘅美食,無意中發現一間西餐廳價錢都合理,食物質素好好,所以喺度推介一下🤩CHiLL-i 餐廳位於觀塘開源道60號駱駝漆大廈三座11樓b號舖,餐廳地方雖然唔大但係喺度食飯感覺好整潔同埋食物上枱非常整齊擺碟好用心 😋午市套餐,香煎盲鰽魚柳伴意大利茄醬燴菜,薯仔沙律, 143元,上枱已經好吸引,魚柳煎到啱啱好魚皮又香又滑,魚肉味道好鮮甜全保留到原有嘅肉汁,食落去一梳梳魚肉又有口感又香😋忌廉蘑菇湯有少少黑松露味,入口香滑creamy,味道層次豐富。蟹柳沙律,細細碟但係勁多蟹柳,配搭埋沙律醬真係好好味。法式香辣龍蝦番茄汁烏冬伴bb青口 186元,青口分量都好多,食落去爽甜肥美,龍蝦汁烏冬味道香滑,烏冬有口咁食落去煙煙靭靭,整體嘅味道配搭啱啱好。玫瑰鮮奶咖啡 ,估唔到咖啡配搭埋玫瑰花可以令到香味更加突出,有玫瑰花嘅清香咖啡嘅香濃好有層次。薄荷檸檬梳打 ,酸酸甜甜配上薄荷清香,味道極度清新。
蟹柳沙律,細細碟但係勁多蟹柳,配搭埋沙律醬真係好好味。
薄荷檸檬梳打 ,酸酸甜甜配上薄荷清香,味道極度清新。