2022-02-10
Instagram: hkfoodie.museum 🔙回頭率:10/10🌈性價比:9.5/10🐻❄️今次路過見到一間無人既餐廳,即管入去幫襯下,疫情下既小支持。食完之後,絕對要出post📣希望好食既餐廳吾會結業🙏🏽舖頭應該係兩公婆經營,有禮貌,餐具乾淨。食物抵食又好食,仲送左兩碗湯⁉️*・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:*・・*:.。..。.:*・———————————————🍴: 奶油咖哩雞 配烤餅 $62Butter Chicken with Naan😋絕對係香港人既口味,首先呢款咖哩既辣可以話係一級辣,小編愛吃辣所以呢款對我地係Bb班。配飯/烤餅一樣絕色👍🏼雞肉&汁既份量剛剛好,吾會只有一兩舊肉。汁帶微酸,保留當地特色,又吾會重口味!最後食完仲有剩汁,再叫多一份烤餅。LunchSet 仲包埋汽水,眼見配搭烤餅仲送春卷兩件,抵食!🈵 9/10🍴: 尼泊爾餃子 $ 58Momo 😋味道同平時香港既餃子差不多,勝在一碟9件,數量你咪話少!再加上附帶既醬汁味道特別,絕對令餃子味道再昇華。不過最後食到第五隻開始,就會感覺到餃子微微咸左啲。🈵 7 /10🍴: 原味烤餅 $ 15
🔙回頭率:10/10
Momo
🈵 7 /10
🍴: 原味烤餅 $ 15
Plain Naan
😋係真係好食到Encore再叫多一份!!單點份量比起lunch set配既,的確大份好多!佢既質感非常有彈性,有口感!平時出面食既係薄、感覺好似食一塊皮。但呢個絕對吾會!
🈵 10/10
🍴: 芒果乳酪 $ 18
Mango Lassi
😋跟Lunch set加配就係$18,如果夏天飲,絕對一流。味道吾會死甜,絕對足料!另外,真係非常大杯又飽肚。
🈵 7 /10
🍽:小印度餐廳
Little Indian Restaurant
📍佐敦吳松街19號地舖
#hkfoodie #hkcafe #hkfoodblogger #hkfood #foodie #foodiehk #jordan #美食 #香港好去處 #香港美食 #香港加油 #佐敦美食 #佐敦 #異國料理 #異國風情 #印度 #印度菜 #印尼 #異國美食