2018-05-09 591 瀏覽
本身喺附近返工,有一日同事幫我們外買左咖哩蛋包飯,返嚟食請我。食咗一啖之後發覺,非常好味。所以決定過幾日去堂食,點知嗰個同事話,你去到嗰度未必會肯食。先講個蛋包飯食落口,蛋汁好滑,醬汁炒過嘅飯味道濃郁,內有肉碎,飯粒分明 。外面加上日本咖喱汁。記住唔使叫佢多汁已經鋪天蓋地。忍唔住今日決定親身去試,去到門口我呆左,不過大家唔好俾佢嘅外貌嚇怕左。雖然喺後行擺放左幾張堂食嘅枱,但客人坐滿滿的。今次繼續叫咖喱蛋包飯,果然係熟悉嘅味道,反而堂食熱辣辣,美味可口,質素好過XX日本料理餐廳。食左一陣望落去已經有10幾人喺度,排隊同等外賣。平均一個飯要等5分鐘到7分鐘左右。餐牌只係有3種選擇,35元至40元午餐再送一杯凍飲橙汁/檸檬特飲真係平到笑。撇除咗環境之外,呢個蛋包飯值80分!

先講個蛋包飯食落口,

記住唔使
叫佢多汁已經鋪天蓋地。

忍唔住今日決定親身去試,

撇除咗環境之外,呢個蛋包飯值80分!
  • 咖哩蛋包飯
  • 蛋包飯