2021-12-19 27 瀏覽
喺奧海城行完街突然有鋪想食燒烤嘅癮,於是行過附近小店林立嘅大角咀搵到呢間食串燒嘅特色店,俾佢港式霓虹燈吸引😃食串燒梗係唔少得牛舌啦,呢度嘅厚切牛舌燒得非常入味又夠淋身,口感正!另外見到有比較特別嘅雞壕肉,非常之有驚喜雞肉燒到爽脆肉滑,好味!除咗肉類我哋仲嗌左兩個燒扇貝,大大粒扇貝非常鮮味甜口!蔬菜方面嗌咗個燒茄子不過不失,都好新鮮爽口,唔會燒到啲汁乾曬!除咗串燒我哋都嗌左兩份主食,非常推薦豬頸肉腩冷拌蕎麥麵,經過烤同炸嘅豬頸肉非常香脆,搭配埋芝麻醬嘅香同蕎麥麵一齊食,口感豐富食唔停口!另外烤和牛上肩柳都值得一試,和牛味濃多汁,我哋搭咗蕃茄湯底烏冬一齊食,個番茄湯超濃郁食到舔舔脷😋我哋都點咗杯水蜜桃梳打,對於食串燒同咁多肉嘅時候,飲返啖解膩簡直絕配 !鐘意食串燒嘅朋友路過附近記得要嚟試試!

除咗肉類我哋仲嗌左兩個燒扇貝,大大粒扇貝非常鮮味甜口!

鐘意食串燒嘅朋友路過附近記得要嚟試試!