2021-07-13 143 瀏覽
難得帶阿爸阿媽出去食,梗係食好啲啦🤣🤣佢啲嘢食真係好高質👍🏼👍🏼環境都好高檔!我哋企咗喺門口一輪先諗緊係咪去啱地方🤣🤣調味盤好精緻好靚,有中國宮廷風🤣當中我覺得沙嗲醬同埋麻油最出色👍🏼心大心細就叫鴛鴦鍋,有花膠雞湯同胡椒豬骨湯👍🏼👍🏼一上嘅時候店員話可以飲咗湯先打邊爐!個花膠雞湯味好特別,同平時嘅有分別!最鍾意胡椒豬骨湯,辣得來有粟米嘅甜味!最正係兩個都有肉有菜!!花膠雞湯直情比成隻雞你添😍個雞超好食😋美國極黑和牛封門柳 $288肥肉均勻,而牛味相對重!佢份量超多,性價比高👍🏼👍🏼另外再叫咗本地牛頸脊做對比🤣有分別!我反而鍾意本地牛多啲🤣有咬口!仲要有肥肉係邊,相對肥美好多😋鮑魚雞肉餃子 $68入面真係有一粒粒嘅鮑魚㗎!!唔算好大驚喜,不過不失!!招牌四寶丸 $128值得推介!!豬肉丸同墨魚丸係流心㗎!!!豬肉丸入面係薑汁,成個配搭好新鮮好特別👍🏼👍🏼👍🏼墨魚丸入面係芝士,好得意!!墨汁丸反而係my fav!!!!佢唔知點解有雞軟骨嘅咬口同味道😚👍🏼👍🏼淮山麵 $38健康之選👍🏼不過要煮耐少少會好食好多🤣最後最後一定要食佢個意大利椰子雪葩,超好食😋真係有椰子係入面超好食😋香港好少有得食

美國極黑和牛封門柳 $288

肥肉均勻,而牛味相對重!佢份量超多,性價比高👍🏼👍🏼

鮑魚雞肉餃子 $68
入面真係有一粒粒嘅鮑魚㗎!!唔算好大驚喜,不過不失!!
招牌四寶丸 $128
淮山麵 $38

健康之選👍🏼不過要煮耐少少會好食好多🤣
最後最後一定要食佢個意大利椰子雪葩,超好食😋真係有椰子係入面超好食😋香港好少有得食!!
  • 意大利椰子雪葩