2023-01-05
💛 好驚喜!竟然比我喺村屋搵到呢間高質cafe 😍 而家開咗顯徑站,行七八分鐘就到,方便過之前好多~💛 當日係夜晚去,嗌左兩個dinner set ☺️Dinner set + $40 就可以加配餐湯同沙律🥗有時好擔心西餐嗰啲餐湯沙律會好hea,好彩嘅餐湯沙律都高質🤩一飲個餐湯就知道師傅用心製作!當晚既粟米湯好濃,會食到粟米碎🌽沙律陳家有好大塊煙三文魚👍🏼👍🏼💛 紅蝦龍蝦汁扁意粉🍝 $128擺碟好靚😍 食落去龍蝦味濃🦞 但係唔會好咸。上面三隻大蝦🍤就好爽口。整體都出色!💛 藏紅花意大利飯配烤牛骨髓 $168其實牛骨髓烤得剛好!個面脆脆地,入面啲骨髓又超有油香!但唔知係咪我咁啱唔好彩,唔知點解呢條骨入邊嘅骨髓部份好少 🥹意大利飯質感都啱啱好,夠creamy😚 💛 至於飲品方面,我媽咪好興奮咁叫咗有機南非國寶茶 $28 佢話好少地方有,好有益😂 同埋飲咗都唔會夜晚瞓唔着👍🏼💛 我就揀咗紫薯鮮奶 $34,再加$5轉咗做燕麥奶☺️ 好開心有得轉燕麥奶呀!另外仲有豆奶選擇~好耐冇飲過紫薯飲品了!首先紫色好靚💟 飲落都有好濃紫薯味💛 餐廳有落地玻璃,如果晏晝有陽光射入嚟,飲杯熱飲應該會好chill ☺️
💛 當日係夜晚去,嗌左兩個dinner set ☺️
Dinner set + $40 就可以加配餐湯同沙律🥗
一飲個餐湯就知道師傅用心製作!
當晚既粟米湯好濃,會食到粟米碎🌽
沙律陳家有好大塊煙三文魚👍🏼👍🏼
💛 紅蝦龍蝦汁扁意粉🍝 $128
💛 藏紅花意大利飯配烤牛骨髓 $168
意大利飯質感都啱啱好,夠creamy😚
💛 至於飲品方面,我媽咪好興奮咁叫咗有機南非國寶茶 $28
佢話好少地方有,好有益😂 同埋飲咗都唔會夜晚瞓唔着👍🏼
好耐冇飲過紫薯飲品了!首先紫色好靚💟 飲落都有好濃紫薯味
💛 餐廳有落地玻璃,如果晏晝有陽光射入嚟,飲杯熱飲應該會好chill ☺️ 推薦~