2022-11-04 46 瀏覽
👍🏻 Omakase Dinner Set廚師發板晚餐有三種價位 我地今日試左$1080 set 包括前菜一品、握壽司十四貫、手卷、味噌汁及甜品💕✅前菜一品由紋甲魷魚、茨菰、南瓜組成 切成條狀既紋甲魷魚🦑口感好好 撒上鳥魚子粉 增添鮮味!茨菰咬落去口感粉粉的 好特別 而最後既南瓜蓉清甜 綿滑!✅手握壽司十四貫由淡味到濃味、新鮮到醋漬 整個手握壽司既鋪排 都係廚師精心設計😋就好似一首樂曲 高潮起跌 為味蕾帶來驚喜🎊以下係我地印象特別深刻既👉🏻北海道帆立貝:大粒鮮甜 肉質爽口👉🏻深海池魚🐟:魚香、魚油較重既一款魚 放上少許辣蘿蔔蓉 幫助清新味蕾👉🏻梭子魚:燒過後香味四嗌 撒上白芝麻 更香!👉🏻秋刀魚:入秋必食 肉質絲滑般👉🏻牡丹蝦🦐:將蝦膏混入醬油再炙燒 放上蝦肉面 原汁原味👉🏻蛇腹拖羅:大拖羅紋理酷似蛇腹 入口即溶 油脂滿滿👉🏻薄切中拖:師傅將雪花拖羅切薄片 口感加強👉🏻醋漬鯖魚:自家製醋漬 魚肉紮實 酸酸甜甜 好refreshing👉🏻馬糞海膽:超甜 味道好濃郁 溶於口中✅三文魚籽:另一自家製出品 新鮮三文魚籽從筋子上取下 利用酒、柚子等輕輕醃製 味道清甜、芬芳✅京蔥吞拿魚蓉卷:京蔥
👍🏻 Omakase Dinner Set

✅前菜一品

✅手握壽司十四貫

👉🏻北海道帆立貝:大粒鮮甜 肉質爽口
👉🏻梭子魚:燒過後香味四嗌 撒上白芝麻 更香!
👉🏻秋刀魚:入秋必食 肉質絲滑般
👉🏻牡丹蝦🦐:將蝦膏混入醬油再炙燒 放上蝦肉面 原汁原味
👉🏻蛇腹拖羅:大拖羅紋理酷似蛇腹 入口即溶 油脂滿滿
👉🏻薄切中拖:師傅將雪花拖羅切薄片 口感加強
👉🏻馬糞海膽:超甜 味道好濃郁 溶於口中

✅京蔥吞拿魚蓉卷:京蔥吞拿魚蓉食得多 但見著師傅由頭製作 過程好奇秒 魚香味重

👍🏻 甜點
超甜蜜瓜配上泡芙🍈誰人不愛 完美的ending

注意事項⚠️
- 餐廳樓底高 環境寧靜 舒服😌 師傅十分friendly 好好傾😇
- 餐廳已開業6年 在元朗咁大競爭下 仍然能夠一枝獨秀 好值得大家嘗試💕