2024-09-03 227 瀏覽
Soi Eat Thai Cuisine 📍長沙灣青山道454號地舖⭐️迷你泰式鳳爪沙律 $35去泰國餐廳必嗌嘅泰式鳳爪沙律,醬汁有少少酸辣,食落好爽口,幾開胃✨⭐️迷你馬拉盞通菜 $35性價比真係超高!雖然佢寫「迷你」,但其實好大份😂 有啲蒜香同埋蝦米嘅味道,好啱我口味,一啖接一啖,勁大份都差唔多食晒🤣⭐️泰式船蛋麵 $75呢排好想食船麵,所以一坐低即刻揀左牛頸脊船麵。 牛嘅份量都幾多,仲有脆卜卜嘅豬皮。朋友啱啱喺泰國返嚟,話覺得同泰國食到嘅蛋麵一樣味🤣 個湯底易入口,濃味得黎唔會太重香料味!⭐️泰式炒金邊粉 $75重點: 唔酸!通常喺坊間食到嘅金邊粉都好易太酸或者太辣,呢個調味真係啱啱好✨ 最鍾意佢有大量花生碎🥜,撈落個面度💯跟餐嗌咗柚子蜜,凍泰式奶茶 +$5 ⭐️斑蘭葉菜糕(5件) $35真係冇expect過係咁大件😂 以為係好細粒嗰啲方形嘅小點心,點知拎上嚟係超級實在嘅份量!佢係花花同埋造型火龍果斑斕糕點,火龍果其實冇乜味,最主要係裝飾,斑斕味好岀。食完真係超飽!所有嘢都好大份好高性價比,仲要係好食的,呢個價錢真係冇咩可以挑剔🤣 長沙灣荔枝角區嘅話可以去試吓!佢裏面仲有隻黑白色嘅貓咪好得
Soi Eat Thai Cuisine
📍長沙灣青山道454號地舖

⭐️迷你泰式鳳爪沙律 $35

⭐️迷你馬拉盞通菜 $35

⭐️泰式船蛋麵 $75

⭐️泰式炒金邊粉 $75

跟餐嗌咗柚子蜜,凍泰式奶茶 +$5

⭐️斑蘭葉菜糕(5件) $35

所有嘢都好大份好高性價比,仲要係好食的,呢個價錢真係冇咩可以挑剔🤣 長沙灣荔枝角區嘅話可以去試吓!佢裏面仲有隻黑白色嘅貓咪好得意,完全唔驚人的🤣