2021-09-29 55 瀏覽
第一次同薑餅仔黎南豐紗廠😝估唔到依度都幾好行,而且仲有咁多正既餐廳🤤今次被我發現到一間cafe可以帶埋狗狗🐶入面仲有狗狗Meun忍唔住入去試下😚😚店內以黑白雲石紋裝飾為主,場內仲有室內室外區分,如果有毛孩既朋友仔又怕熱嘅話都可以選擇室內架🥰今次叫左晚市二人套餐🍽有2份主菜 ,2份甜品 同2杯特飲。當然唔少得薑餅仔既大餐😊我叫咗個Beef Doggie High tea set,入面有牛柳粒、牛肝粒、仲有牛肉批同月餅🥮等,超多野食😋但佢中意既係牛肉批,真係食到停唔到口🤣🤣頭盤沙律🥗沙律菜幾新鮮又爽脆,配埋沙律醋酸酸地幾開胃😚😚龍蝦汁鳳尾蝦闊條麵龍蝦汁整得好出色👍🏻味道又濃郁,一上菜就聞到龍蝦汁既香味,真係流曬口水🤤🤤而且鳳尾蝦隻隻都好大隻,仲要啖啖都係肉又爽口彈牙😋😋闊條麵煮得啱啱好,超有口感,每條麵都滿滿掛住香濃龍蝦汁,真係食到停唔到口🥰🥰🥰芝士意大利雲吞重口味必點!芝士味超濃,估唔到芝士同菠菜幾融洽🤩🤩口感豐富又唔油膩😍😍而且個皮仲有蛋香味添,平時唔食菠菜嘅我都好鍾意食,值得一試👍🏻👍🏻熱情果芝士🧀造型好Q🥰🥰外表係一塊芝士🧀原來入面係熱情果味的蛋糕😋😋外層係白朱古力做脆皮,入面就係

今次叫左晚市二人套餐🍽有2份主菜 ,2份甜品 同2杯特飲。

頭盤沙律🥗
沙律菜幾新鮮又爽脆,配埋沙律醋酸酸地幾開胃😚😚

龍蝦汁鳳尾蝦闊條麵

芝士意大利雲吞

熱情果芝士🧀
造型好Q🥰🥰外表係一塊芝士🧀原來入面係熱情果味的蛋糕😋😋外層係白朱古力做脆皮,入面就係一層層的芝士慕絲,口感軟滑😗😗

雪糕布朗尼朱古力球
上枱已經好吸引🤩🤩之後淋上熱既紅莓醬係朱古力球上,朱古力球就會慢慢溶化,打開入面有布朗尼、爆炸糖同雲呢拿雪糕🍦朱古力味濃郁但不會好甜,當中有爆炸糖😚😚令口感更加豐富,十分推介👍🏻👍🏻

熱情果伯爵茶配雜果冰
估唔到熱情果既酸酸甜甜😝😝同伯爵茶幾夾,而且每粒冰入面都有水果,飲完之後仲可以食下啲冰,啱曬宜家咁熱嘅天氣😊😊😊

藍橘子熱情果梳打配藍莓冰
熱情果既酸酸甜甜配梳打,簡直消暑一流😍😍

2021-09-27