2023-12-19
朋友介紹深水埗有間好食嘅西餐廳, 夜晚特登揸車過嚟食.嚟到發現原來之前佢哋響基隆街嗰邊都已經食過, 當時已經覺得幾好食, 但而家搬咗嚟位置係有少少偏遠, 如果由太子站行過嚟估計要十分鐘,但其實佢就響雷生春附近,亦都唔難搵.講返食物質素, 講真非常之唔錯, 擺盤亦都有法式風味.計埋價錢我覺得絕對可以放入我嘅pocket list. 個人推介青醬軟殼蟹意粉, rib亦唔錯.綜合食物質素價錢同埋服務態度, 覺得佢唯一輸蝕嘅就係位置偏咗啲, 好可惜星期六夜晚嚟食晚飯, 都只係得一兩台客.與其去廟街洗百幾蚊食埋啲其實全香港都可以食到嘅所謂懷舊小食, 我寧願用差唔多價錢, 坐得舒舒服服同朋友傾下偈, 支持艱苦經營嘅小店, 絕對唔會失望.