2016-10-20 638 瀏覽
從前在鰂魚涌上班, 今日再到鰂魚涌”搵食”, 感覺變化多了, 食店多了.芬尼街小巷內的 Bake N Grill 的確可一試. 餐廳空間小, 暗暗的, 其中一部份冷氣較弱, 但服務很好, 服務員超友善.餐點設計簡單, 單點外, 就是套餐. 套餐分Pasta Set $250 及Steak Set $450 而各包前菜, 湯及主菜各一款再加餐飲.今次先點了Pasta Set.餐飽白+啡兩色多士, 配自家製蒜味牛油及Pesto, 有心!前菜: 嫩煎吞拿魚沙律吞拿魚新鮮但較淡口, 有點嚡口, 伴菜亦新鮮.餐湯: 傳統焗法式洋蔥湯大讚! *揀選洋蔥湯需加$30*, 但絕對值得. 法式洋蔥湯做得正宗, 以洋蔥, 牛肉湯, VSOP及三重芝士焗製而成, 需然有點油膩, 但具酒店水準, 令人回味. 溫馨提示: 小心熨口.主菜: 天使紅蝦意大利飯意大利飯煮得剛好, 不會過淋, 亦不糊口, 蝦鮮而大隻,飯內加入些少瓜粒, 整體不錯, 但個人口味感有點過鹹.餐飲: Ice Cappuccino 一般水準

今次先點了Pasta Set.
餐飽
餐飽
白+啡兩色多士, 配自家製蒜味牛油及Pesto, 有心!
嫩煎吞拿魚沙律
前菜: 嫩煎吞拿魚沙律
吞拿魚新鮮但較淡口, 有點嚡口, 伴菜亦新鮮.
傳統焗法式洋蔥湯
餐湯: 傳統焗法式洋蔥湯
大讚! *揀選洋蔥湯需加$30*, 但絕對值得.
主菜: 天使紅蝦意大利飯
Ice Cappuccino