2025-01-12
呢間「Flagship」餐廳坐落於🚇灣仔船街末端,係區內其中一個隱世🔥人氣小店,主打中西合璧嘅🤩特色fusion菜。我一早book咗枱,😆不過早咗少少到,佢哋全場滿座😮,我哋要喺外邊等一陣,不過餐廳仲送咗兩杯🍎蘋果汁比我哋飲住等,🥤十分之貼心!香煎章魚鬚🐙配上有益健康嘅羽衣甘藍🥬同埋鮮味十足嘅三文魚子🟠,味道配搭十分之好,軟滑厚肉嘅🐙章魚實在令人十分開胃🤤。大閘蟹糕燴飯🍚絕對令我十分感到驚豔!香軟中帶點煙韌嘅🥄意式燴飯入邊充滿大閘蟹🦀蟹肉蟹糕喺裏面,食落😍極之鮮味,滋味無窮。千層脆窩夫🧇油封鴨髀上邊仲有隻太陽蛋🍳賣相幾得意,軟綿綿嘅🦆鴨髀加上蛋黃汁同埋鬆脆嘅🥐牛角包窩夫🧇,呢個組合口感層次好豐富👍,味道一流。