2017-12-08
為了慶祝好姊妹生日, 專登book 左這間西餐廳的, 貪尖沙咀夠方便, 呢度又坐得舒服, 岩哂我地幾個閨蜜聚腳談心, 講到食物質數絕對喜出望外,滿意十足餐廳外佈置趣怪, 但個娃娃公仔確實有點驚嚇, 有點 萬聖節的感覺🤣我地book 左6 點, 所以未有咁多人, 我地好似包左埸咁 haha, 餐廳坐位寬敞, 有些趣味的圖畫, 佈置幾有個性的。我地4 個人 就點了四人套餐頭盤有兩款, 飯/意粉有兩款, 主菜可選兩款。唔好睇我地全部女仔呀, 仲驚食唔飽, 叫多個小食拼盤tim ar首先黎左個餐湯先, 係玉米湯, 味道清甜, 份量適中前菜就有一個煙三文魚凱撒沙律, 同牛尾肉醬薯條, 值得一贊既係薯條真係熱辣辣新鮮炸起, 拎上手非常熨手的, 配上特制的牛尾肉醬更加香味十足, 薯條香脆, 唔怕熱氣既多多都食得落另外order 的小食拼盤 有炸蠔, 魷魚圏, 雞翼, 脆薯塊, 有三種唔同既醬汁比你揀, 我比較鐘意泰式辣醬, 酸甜開胃鮮蝦明太子意粉, 光看賣相都覺吸引了, 見到d 木魚係意粉上面躍動, 付予呢度菜的生命力, 我地動動手撈埋明太子落意粉度, 每一口都食到明太子既鮮味, 木魚的香味,而且忌
我地4 個人 就點了四人套餐
頭盤有兩款, 飯/意粉有兩款, 主菜可選兩款。
首先黎左個餐湯先, 係玉米湯, 味道清甜, 份量適中
鮮蝦明太子意粉, 光看賣相都覺吸引了, 見到d 木魚係意粉上面躍動, 付予呢度菜的生命力, 我地動動手撈埋明太子落意粉度, 每一口都食到明太子既鮮味, 木魚的香味,而且忌廉汁香濃, 但不可以吃太多, 因為太多會很"溜"
重點推介,終於到了小妹指示既海膽意大利飯, 大家無睇錯的確係原版海膽呀😍!!可以講係這間餐廳的主打, 必食海膽新鮮, 一行咁食好過隱, 真係大滿足
另外烤雞比想像中美味,因平時係其他地方食的都比較乾身, 左呢個烤得香脆之餘仲能夠保留肉汁, 雞肉食落依然嫩滑
最後 來了一個安格斯牛扒, 成隻手掌咁大塊厚切肉眼牛扒, 點了7 成熟,肉汁非常豐富,4 個人極速ko 了, 所以話千萬不要小看女人, 我們可真是大胃王