餐廳: 雙辣屋
資訊:

2017-03-02 984 瀏覽
日日放LUNCH到只係到附近食連鎖式餐店用餐。今日終於試返啲特別野喇🙆🏻經同班同學介紹後知道左北角呢一帶唔少既餐廳,而且學生係午市全部都有優惠哦😉今次就黎到呢間專門食咖哩既小餐廳,位置並唔難搵,就係五洲大廈地下行入小小,而大廈門口會有會地既宣傳牌(好似係),如果唔係平日經過都唔會知入面原來有間餐廳仔呀!餐廳內部雖小,但五臟俱全,座位都幾多,每張枱都有紅色既枱布,燈光方面較暗,岩哂我呢啲討厭光既人。而小店老闆係印度人(應該係除非唔係),所以點餐時要用英文,不過老闆都識小小廣東話架😂。眼見佢地夾埋老闆都只有3個人手,而且有時客人較多,所以大家要體諒下呀!不過佢地上菜速度都幾快👍🏻👍🏻餐牌選擇多,有分豬肉、羊肉、牛肉、雞肉,各式咖哩,午市學生45$,普通則52-3$(忘記了)。而是日與好友一人要左一個款,包餐湯、主食、凍/熱飲。餐湯方面,第一次飲覺得好特別,係甜甜地,入面夾雜左不少既蔬菜碎。但食完個咖哩再飲既話味道更出眾,不彷一試留一半飯後飲。飲品方面,朋友要左可樂,而我要凍檸茶🍋。呢杯凍檸茶唔會太甜味道岩岩好,好飲!檸檬已經事先整好係飲品入面( ̀⌄ ́),好方便。主食:1.椰汁咖哩雞飯🍚因為

主食:
1.椰汁咖哩雞飯🍚
因為唔係好食羊肉既關係,保守起見就叫左雞肉。咖哩雞同飯分開上,一碗入面有3-4塊雞肉,都幾大架。汁方面好有椰汁味,食落唔會太辣,但感覺相對地普通。而飯方面就太乾喇,唔知係咪特登咁煮既呢。
2.xxx咖哩羊肉飯🍚
朋友仔已經黎左幾次,今次話想試新野,就要左羊肉,好唔好食就唔知啦,不過見佢食到見到底
咁,哈哈。小妹試在試啲汁,好濃好有味,幾唔錯咁。
最後兩人埋單90$😁抵食!