2018-01-30 153 瀏覽
今日相約朋友提前食聖誕飯,早D食,平D又唔會咁多人。今次就去左依間位於尖沙咀地方有少少隱密既CANDIES FOODIES,平時好少會留意到依個舊舊大廈商場仔會有食店在。依次都係因為睇到D食評,而過來食下。因為我有私心想試下個原板海膽意大利燴飯。今日4人行,簡單D,叫左個四人晚餐及加多一客小食併盤。餐湯栗米湯,粒粒栗米蓉淡淡清甜栗米味,感覺清新天然。頭盤揀左煙三文魚凱撒沙律及牛尾肉醬薯條。沙律菜爽脆新鮮,配埋酸忌廉的酸味真開胃。薯條係粗薯條黎,即炸熱辣辣,配以牛尾肉醬又另外一個享受。小食併盤內有炸魷魚圈、薯格、單骨脆脆雞翼及吉列蠔,並配有3隻醬汁泰式辣醬、蜜糖芥末醬及日式蛋黃醬。小食併盤相當豐富,可以樣樣都食下。意粉要左個鮮蝦明太子忌廉汁扁意粉,賣相味道都唔差。最期待既原板海膽.龍蝦忌廉汁意式燴飯終於登場,新鮮靚靚原板海膽,味道回甘,配以龍蝦忌廉汁意式燴飯雙重味覺享受,真的回味!最後我地主菜要左個美國安格斯肉眼扒七成熟,肉汁多牛味十足。而另一個主菜要左個香草烤春雞半隻,雞肉嫩滑多汁,香草令雞肉更惹味。食埋主菜已經十足飽,所以無加錢叫甜品。但有加錢轉個左兩杯特飲,叫左杯Candies及一
今日相約朋友提前食聖誕飯,早D食,平D又唔會咁多人。

今日4人行,簡單D,叫左個四人晚餐及加多一客小食併盤。

餐湯栗米湯,粒粒栗米蓉淡淡清甜栗米味,感覺清新天然。

煙三文魚凱撒沙律
牛尾肉醬薯條
小食併盤

鮮蝦明太子忌廉汁扁意粉
原板海膽.龍蝦忌廉汁意式燴飯

美國安格斯肉眼扒
香草烤春雞半隻
食埋主菜已經十足飽,所以無加錢叫甜品。但有加錢轉個左兩杯特飲,叫左杯Candies及一杯奇遇。
奇遇(左),Candies(右)(跟餐每杯加$15)

Candies係杯有水蜜桃、士多啤梨、蘋果及梳打水混合而成,味道清新,甜品剛剛好。另一杯奇遇係由奇異果、檸檬、荔枝及7喜混合,檸檬較為突出,所以味道略普通。

店內有個糖果位置,讚好店舖facebook專頁及分享還可免費夾糖一包。
2017-12-03
$224.5 (晚餐)
牛尾肉醬薯條
小食併盤
鮮蝦明太子忌廉汁扁意粉
原板海膽.龍蝦忌廉汁意式燴飯
美國安格斯肉眼扒
香草烤春雞半隻
奇遇(左),Candies(右)(跟餐每杯加$15)