2017-03-29
因為工作關係去左我好少去既慈雲山。唔經唔覺見左2個鍾客,一出到黎天都黑晒! 個肚又打晒鼓!好彩男人一早黎左慈雲山仲搵埋餐廳,仲要係上海野!行下行下去左d內街,心諗唔對路喎!有野食既咩?原來e條街收埋左好多食店!其中好多人排隊既就係e間「翁記」一坐低唔洗諗!例牌小龍包!一咬落去勁多汁!剛蒸好,又夠熱!個皮就真係要讚下!夠薄!又唔易穿!鍋貼煎過好香口夠脆,但又唔會過乾!一樣一咬落去爆汁既!😊油脂剛剛好唔太油膩!食多幾隻都唔怕!酸辣湯!勁推介!有大有細,好難相信e碗係細! 夠4人飲!酸味同辣味平衡!仲好足料!飲完一碗係會想飲多碗!男人要食肉!勁返碟豬手佢食!又係份量驚人!好入味!如果要爽d就更正!炒米粉!驚喜!用我曼鍾意既銀絲米粉炒!足料!配菜夠爽脆加埋米粉好正!但係唔太夠熱囉!點都要食d菜中和下,男人最愛!奶油津白!奶油味唔太重!所以唔太膩!菜如果可以唔煮咁林就正!可能我個人唔太鍾意食太林既菜!但我男人食得津津有味!最後最令我估唔到既就係價錢!真係做街坊生意!性價比高!我仲立刻話左比幾個住附近既朋友聽!但完來佢地都話一早知道仲係佢地既飯堂tim!
行下行下去左d內街,心諗唔對路喎!有野食既咩? 原來e條街收埋左好多食店!其中好多人排隊既就係e間「翁記」
一坐低唔洗諗!例牌小龍包! 一咬落去勁多汁!剛蒸好,又夠熱!個皮就真係要讚下!夠薄!又唔易穿! 鍋貼
煎過好香口夠脆,但又唔會過乾!一樣一咬落去爆汁既!😊油脂剛剛好唔太油膩!食多幾隻都唔怕! 酸辣湯!勁推介!有大有細,好難相信e碗係細! 夠4人飲!酸味同辣味平衡!仲好足料!飲完一碗係會想飲多碗! 男人要食肉!勁返碟豬手佢食!又係份量驚人!好入味!如果要爽d就更正! 炒米粉!驚喜!用我曼鍾意既銀絲米粉炒!足料!配菜夠爽脆加埋米粉好正!但係唔太夠熱囉! 點都要食d菜中和下,男人最愛!奶油津白!奶油味唔太重!所以唔太膩!菜如果可以唔煮咁林就正!可能我個人唔太鍾意食太林既菜!但我男人食得津津有味!