2021-10-21
最近開始要清假🗓,所以今日就放一日假。今日天氣麻麻☔️,住港島嘅我冇選擇之下就喺銅鑼灣行街消磨時間⏰。有朋友同我講 Lee Garden app最近有個coffee pass 嘅優惠,用$99就可以試晒成個利園區入面9間咖啡店☕️,除開都係$11一杯。而9間咖啡店包括幾間比較出名嘅例如Ninety’s 同Cova,嗰啲出名嘅咖啡店通常一杯咖啡都講緊$45一杯,所以可以話飲第三杯已經回咗本💵。今次去嘅咖啡店係coffee pass 9間入面嘅其中一間,佢位置係Lee Garden 3 嘅外圍,離銅鑼灣旺嘅區域比較遠,所以如果冇呢個coffee pass🎫,其實我係唔會專登走過去試。估唔到嘅係試過之後發現到呢間咖啡店都算幾高質😋。首先,環境上絕對一流,因為真係唔係咁多人,可以喺繁囂嘅銅鑼灣中搵到一個舒適而又安靜嘅咖啡店,係一種享受😎。嘢飲方面,我哋叫咗Flat White同Ice Matcha,咖啡味夠香😋,Matcha 味亦都夠濃🍵,非常推薦大家一試。總結來講,用咗coffee pass 去試咁高質嘅咖啡☕️,真係非常之值😋。
Flat White
Matcha