第五波疫情即將爆發,趕住喺取消晚市堂食之前盡自己嘅努力食得一餐得一餐。 行經太子, 見到呢間細細哋好精緻嘅日式拉麵店鋪, 就決定即時入去試吓。 兩個人點咗兩個拉麵、兩個小食同嘢飲。 赤沢麵 - 呢個師傅推介, 味道辣辣地,拉麵師傅聲稱同譚仔嘅七小辣同Grade。 個人應為個辣度同小辣一樣咁辣。 拉麵嘅軟硬度適中,配一隻糖心蛋、兩塊豚肉、加大量嘅蔥, 口感味覺一流! 個湯又惹味, 配埋兩塊豚肉同糖心蛋食, 味道好夾。如果怕食蔥會口臭,建議叫師傅走蔥。🤣🤣黑沢麵 - 朋友點左呢一個拉麵,佢話個湯底好香濃,配有蒜香味, 十分惹味可口。 呢個建議比食唔到辣嘅朋友非常一流! 芝士年糕 - 呢個係必點嘅,芝士年糕上枱嘅時候仲熱辣辣,入面啲芝士軟林林,好Creamie。 食多兩件都唔會有肥膩嘅感覺。珍味兩點盛 - 呢個小食係由兩個小食組合而成,有辣味螺肉同埋蟹子沙律粒。 辣味螺肉好大粒而彈牙, 啲汁唔會太多,味道啱啱好。而蟹子粒配有適量嘅沙律醬,細細粒容易食。呢間餐廳位於太子,舖頭細細,但食物質素非常高, 而餐廳嘅裝修亦都參滿住日本嘅風程, 配有日本嘅卡通人物等等,添加一份日本嘅風情! 得閒可以嚟下
兩個人點咗兩個拉麵、兩個小食同嘢飲。

呢間餐廳位於太子,舖頭細細,但食物質素非常高, 而餐廳嘅裝修亦都參滿住日本嘅風程, 配有日本嘅卡通人物等等,添加一份日本嘅風情! 得閒可以嚟下懷念下去日本食拉麵!