2019-03-20
今晚又來去食我最鐘意既海鮮粥底火鍋🍲 餐廳都幾隱蔽,我幾乎行錯路! 跟住google map, 穿過左諾士佛臺既餐廳,行到盡頭,行到個馬路口,向左上望,就會見到寶軒酒店,地下就係有蒸氣啦!!! 我地點左南瓜雞粥底火鍋,佢哋會先將生米、南瓜粒同埋雞肉先落石鍋,然後再開始蒸其他野! 最驚喜係佢一開始會先蒸左個蛋🤤🤤再加上黑松露! 因為我最鐘意食蒸蛋👍🏻👍🏻而且係第一次加黑松露落蒸蛋度,感覺幾新鮮個海鮮套餐就係有鮑魚仔、粉絲聖子、蜆等等既配料! 最搞笑係我地食個粥時,覺得有d淡口味,我地同餐廳講佢地話因爲佢地全部都係用新鮮食材,完全冇落味精,想客人食到原汁原味。可能我平時食開重口味😂😂所以食得咸既朋友,記得可以叫餐廳幫手落小小鹽👍🏻👍🏻👍🏻另外值得一讚既係 餐廳好闊落,我地兩個人坐得好舒服,而且侍應又好細心,全程都有幫我地蒸海鮮!