2022-08-29
同閨密食生日飯,見大家都住綠色線就揀左觀塘區。揀完先知原來呢間餐廳離地鐵站都有啲距離,好彩有google map同埋藍色嘅門口好搶眼,其實都唔算難搵嘅😅2位閨密話呢排太熱冇乜胃口,所以叫得幾樣野,估唔到都幾好食。🍽Hunter Fries即炸的粗薯條,仲灑上芝士同紅椒粉,帶少少辣,都唔錯🍽Sea Urchin & Foie grad Linguine 呢個有齊我最鐘意嘅海膽、鵝肝、三文魚籽,味道好夾又唔會漏,仲要整到鬼咁靚,真係唔捨得夾亂佢,打卡一流👍🏻🍽Hanger Steak呢個又好好好食,個汁甜甜地仲配左新鮮無花果,好fresh,擺得好好靚👍🏻🍽Signature Tiramisu朋友極力推薦,果然又靚又好味,唔太甜,好大件,必點👍🏻🍸飲品:朋友叫左2杯都一般,有啲淡。反而我叫左Mint Lime Soda都ok嘅,但唔特別推介了!總結:食物款款都唔錯,唯一嫌佢以呢個份量嚟講,又好似貴左少少,我地都食左$700+,其實正常食量嘅我會覺有d唔夠飽。我地星期六18:30去都坐到21:00左右先走,環境舒適,好適合同知己閨蜜嚟邊食晚飯邊傾計👍🏻
🍽Hunter Fries
即炸的粗薯條,仲灑上芝士同紅椒粉,帶少少辣,都唔錯
🍽Hanger Steak
🍽Signature Tiramisu
朋友極力推薦,果然又靚又好味,唔太甜,好大件,必點👍🏻