2025-01-22 0 瀏覽
估唔到屋企附近有間隱蔽既西醫廳 門面雖然唔係華麗 但見到個餐牌既菜式都幾吸引 而且價錢唔算貴 就同朋友講不如搵日試下 結果就搵左一晚去試一試睇下可唔可變飯堂燒美國西冷10安士配燒汁 $198小編叫咗5成熟牛扒 熟度啱啱好 牛味濃厚多汁 四個字可以形容 肉嫩多汁🤤配上燒汁好惹味 薯條都係新鮮炸起 食落熱辣辣 重點係好有薯味 仲有啲沙律伴碟 食得肉多都會漏所以有返個沙律平衡下 係非常好 值得推薦👍🏻明太子三文魚籽貓耳朵粉 $108其實小編之前見到外面有呢個菜式就已經諗住黎食呢個 平時好少地方食到貓耳朵粉 小編同朋友都一試愛上😍無論係個造型定味道 都好好👍🏻貓耳朵粉外表彎彎地 可以輕易掛汁 而且口感煙韌彈牙 配埋明太子醬一流 而且重點一啲都唔漏 勁快就清哂煙三文魚藜麥沙律 $86小編覺得呢個沙律份量可以媲美主菜 本來以為只係細細碟 點知係一大碟 有隻流心蛋係面 配合埋麻醬 撈完之後基本上每條沙律菜都掛到汁 酸酸甜甜十分好食 而煙三文魚份量都好足 加埋藜麥 豐富咗成個沙律嘅口感 中意健康又細食既人只食個沙律都夠 整體感覺有驚喜🤩Cappuccino $38小編朋友試咗個Cappuccino 咖

燒美國西冷10安士配燒汁 $198

明太子三文魚籽貓耳朵粉 $108

煙三文魚藜麥沙律 $86

Cappuccino $38
小編朋友試咗個Cappuccino 咖啡味道香濃 奶同咖啡嘅比例啱啱好 唔會太苦 飲落好舒服 正正常常

焦糖布甸咖啡 $42
咖啡面就鋪左一層焦糖 焦糖同奶泡夾埋就好似焦糖布甸既味 即使唔使額外加糖都夠甜 雖然小編平時飲咖啡係唔加糖😂杯咖啡好香咖啡豆味 由於又有層焦糖同奶 所以飲落好有層次
  • 明太子三文魚籽貓耳朵粉
  • 煙三文魚藜麥沙律