2021-03-10
係銅鑼灣同天后鬧市行過少少嘅就會到炮台山嘅硯殻街 呢度其實都美食林立🤤🤤我以前最中意嘅沾麵店都係呢度🥺今次晚餐就黎到呢間西餐廳😛夜晚靜靜地 氣氛幾好💕Seafood Paella ($260)超多海鮮嘅西班牙飯😍😍上到黎啲飯完全俾海鮮遮住哂🤣用左比較細粒嘅蜆 好鮮甜而且無沙 同埋份量超多‼️佔左差不多半隻蝶 仲有青口帶子同大蝦 大蝦已經去左殻 食起上黎好方便至於飯亦都加入左西班牙香腸去炒 所以真係勁足料 雖然唔係似正宗咁用平底嘅鑊仔上 但都有個種風味嘅🥳Alla scampi with scallops ($180)佢地嘅意粉可以自由配搭唔同嘅sauce 有肉醬呀炸蒜呀等等 而scampi sauce通常係配海鮮 有牛油檸檬同蒜茸 無忌廉所以係唔creamy嘅 不過就好有海鮮味🥰🥰仲有帶子真係勁新鮮‼️絕對係刺身級外面sear得好夠 但內裡都係好嫩同半透明而且超大粒🙆🏻♀️前菜本身想叫田螺 不過太受歡迎已經賣哂😭清清地叫左個沙律🥗另外仲叫左杯mocktail係芒果加ginger ale 味道會偏甜小小
係銅鑼灣同天后鬧市行過少少嘅
今次晚餐就黎到呢間西餐廳😛
夜晚靜靜地 氣氛幾好💕
Seafood Paella ($260)
佢地嘅意粉可以自由配搭唔同嘅sauce
外面sear得好夠 但內裡都係好嫩同半透明