2024-12-23 0 瀏覽
諗緊聖誕,朋友喺科學園租咗個檔仔賣寵物嘢,梗係支持佢,順便喺附近埋dinner。鍾意食辣嘢嘅我,一眼就相中呢間川濃!麻辣台灣真鴨血豚肉米線 $58湯底叫咗微辣,但係嗰浸麻辣味都好出,唔會死辣嗰隻,唔會令人食唔落去。米線嘅煙韌度啱啱好,配菜都好多,又有菜、碎肉。份量又係大大碗。追加紅油抄手 +30一啖一隻抄手,好快就清晒成碟。紅油加咗啲醋, 十分開胃。赤肉和牛涮涮鍋 $98呢個叫咗四川雞煲辣湯,個湯底勁惹味。一開始上菜,尖沙咀擺低一碟又一碟,感覺超抵食。因為仲追加咗多一碟蠔油生菜。嗌咗成枱嘅嘢食,最尾係食得晒嘅,可想而知辣得來又吸引人繼續食落去,就知佢幾好食la呢間隱藏喺科學園嘅川菜,真係臥龍藏虎,如果有機會嚟到科學園,又唔知食咩,呢間食得過。

麻辣台灣真鴨血豚肉米線 $58

追加紅油抄手 +30
一啖一隻抄手,好快就清晒成碟。紅油加咗啲醋, 十分開胃。

赤肉和牛涮涮鍋 $98
呢個叫咗四川雞煲辣湯,個湯底勁惹味。