2019-11-27 1429 瀏覽
去黃埔咁多次都冇乜入過去9號水產,今次見到呢間餐廳指定時間入座有半價優惠,所以約咗屋企人嚟食飯裏面嘅人唔太多,店員未夠鐘都比我地入去~ 呢度嘅上菜速度好快,落左單3分鐘左右就有得食,啱晒已經好肚餓嘅我海蜇爽口而且麻油味好香之後叫咗個出名嘅松子叉燒,呢個真係我食過最好食既叉燒!大推呢個叉燒好冧而且熱辣辣好好食,有機會再嚟一定要再食過之後輪到炸子雞上場,同樣都係熱辣辣,而且雞肉唔會「鞋」,表皮脆脆地好好食!另一個主菜出場,龍躉片既數量粗略估計有五、六塊,陪你有青瓜仲有粉絲,唯一不足嘅係唔夠麻辣,呢度扣左少少分~相反呢個帶子螃蟹炒伊麵就一般般,其實佢份量好足,但可能之前食嘅嘢味道太重,所以呢個識落無咩味,無咩特別一個晚餐嘅最後當然唔少得甜品,我哋叫咗一個蓮蓉西米布甸同紅棗糕,落左單10分鐘左右就有啦!兩樣甜品都係熱辣辣正定係即叫即整,兩個味道都唔錯

裏面嘅人唔太多,店員未夠鐘都比我地入去~

海蜇爽口而且麻油味好香

海蜇

之後叫咗個出名嘅松子叉燒,呢個真係我食過最好食既叉燒!大推

呢個叉燒好冧而且熱辣辣好好食,有機會再嚟一定要再食過

叉燒

炸子雞