2023-05-23 60 瀏覽
今日落大雨,沒有心情工作,便和同事一起去食個悠閒午餐打打氣。適逢出開旺角,便去女人街中尋寶,見到依間街鋪Cafe,環境闊落,價錢相宜,便入去試吓。午市set lunch 都係$68-78, 仲跟餐湯同飲品🍸 黑松露吉列牛柳配薯條及沙律 - 吉列牛柳外皮炸得鬆脆,但肉質卻十分軟腍,十分有水準,醮上黑松露沙律醬味道特出, 十分推介👍🏻香煎日本帶子扁意粉 - 日本帶子煎得外脆內軟,剛剛好熟唔會韌! 扁意粉微辣很是惹味,伴上帶子裙邊,爽脆既口感搭上al dente 的意粉,意想不到的合襯餐湯 - 周打蜆湯,一撈落去勁多蜆,十分有誠意跟餐可以平很多叫甜品和小食, 叫左很多嘗試一下柚子汁脆炸雞翼 - 超多柚子汁,單骨雞翼好方便食, 味道都唔錯芝士墨西哥粟米片配忌廉醬及牛油果醬 - 牛油果醬很是清新吉列阿根廷紅蝦 - 大大隻蝦炸得十分鬆脆可口😋朱古力心太軟配雪糕 - 大推, 最喜歡外皮焗得少少脆脆煙韌的感覺,一切開朱古力醬爆出, 依間既心太軟屬於高品質!忌廉曲奇芝士蛋糕Banana Milkshake - 仲有件焦糖香蕉食Flat white - 咖啡和奶味平衡👍🏻

餐湯 - 周打蜆湯,一撈落去勁多蜆,十分有誠意

跟餐可以平很多叫甜品和小食, 叫左很多嘗試一下
芝士墨西哥粟米片配忌廉醬及牛油果醬 - 牛油果醬很是清新

吉列阿根廷紅蝦 - 大大隻蝦炸得十分鬆脆可口😋