2024-11-07
日式居酒屋平時就去得多啦,韓式居酒屋就真係第一次去!呢間狎鷗亭居酒屋係諾士佛臺入邊嘅樓上鋪,餐廳燈光昏暗,環境又充滿住韓式嘅古式古香,仲要由韓國人親自主理,食物味道正宗,難怪餐廳咁深受歡迎~✨前菜有6款韓式小菜,每款味道都非常正宗,而且各具特色,仲可以無限refill添~燉豬骨鍋💰HK$358豬骨上面嘅肉經過長時間嘅燉煮之後,肉質變得非常之嫩滑,香氣四溢!連旁邊嘅薯仔嘅口感都超軟腍,仲有啲芽菜用來增添口感!整體味道香香辣辣,令人特別開胃~鮑魚粥💰HK$158鮑魚本身已經充滿海鮮嘅鮮味,令到啲粥唔需要太多嘅調味,味道都已經好鮮美,真係營養又健康~生米酒💰HK$120生米酒質地濃厚順滑,每一啖都充滿濃郁嘅米香味,而且仲有一種好天然嘅微甜味!同埋韓國料理一齊食,成個感覺就夠晒正宗啦~餐廳而家仲做緊特別優惠,逢星期日同星期一過來食飯,全單就可以享有八折優惠,真係好抵啊~
✨前菜
燉豬骨鍋💰HK$358