2018-02-12 149 瀏覽
前排老婆同朋友去左旅行,得返我一個人自己食,佢終於返來喇,佢為左我返來第二晚就同我去食好野。老婆選擇左棉登徑食日本野,但原來棉登徑真係有卧虎藏龍之地,就係D間 {上岸料理} 日本野,我們去到餐廳坐位不算多,有優雅感覺。之後坐底點了幾款菜式。【士多啤梨帆立貝沙律】一見到好特別,有士多啤梨同帆立貝,食落有清新清甜既感覺,配上好以啫喱壯的酸汁一起吃有醒胃效果。【自選刺身】深海池魚、日本紅衫魚、赤貝、金目調、左口魚有D刺身真係好特別,平時出面好少有日本紅衫魚刺身,而且仲好新鮮TIM, 又有呢款深海池魚, 食到近魚皮部位, 口感會較為爽口。赤貝,非常之爽口,仲帶點鮮甜。金目調,大廚將魚皮輕輕的燒過, 所以味道會較香。左口魚,薄切而鮮味濃,配上辣蘿白蓉蔥等再配埋醬汁更能帶出鮮味。【海膽牛油果卷】出奇地算大件,海膽仲用上馬糞海膽,加上魚子,食出鮮味,是我們的摯愛,海膽入口幼滑味又重。【燒雞翼】上、【燒牛小排】下雞翼燒得好香口,燒到外表是漂亮的金黃色。牛燒得好香,陣陣牛味湧進鼻。咬了一口,滿口牛肉鮮味和油香流出在口腔內。【清酒煮蜆】值得推介!!!份量十足,一份裡面有很多隻,肉質鮮嫩
之後坐底點了幾款菜式。
【士多啤梨帆立貝沙律】
一見到好特別,

【自選刺身
深海池魚、日本紅衫魚、赤貝、金目調、左口魚

【海膽牛油果卷】

【燒雞翼】上、【燒牛小排】下
雞翼燒得好香口,燒到外表是漂亮的金黃色。

【清酒煮蜆】值得推介!!!
份量十足,一份裡面有很多隻,肉質鮮嫩飽滿又無沙;鮮味十足,鮮甜美味,令人忍不住吃完再吃,。

【吉列蠔】
比我想像中好,蠔不算好大隻,但勝在炸得鬆化,內裡蠔味超勁。

最後上甜品番薯雪糕,番薯味勁濃。
2018-02-06